sunnuntai 30. kesäkuuta 2024

Frej Liewendahlia ja ahvenanmaalaista urheiluhistoriaa kunnioitetaan postimerkillä – 100 vuotta Pariisin olympiadebyytistä


Heinäkuun 24. päivä Åland Post julkaisee postimerkin, jossa juhlitaan yhtä Ahvenanmaan suurimmista urheilutähdistä, juoksija Frej Liewendahlia. Julkaisu ajoittuu lähestulkoon samaan aikaan Pariisin kesäolympialaisten kanssa, tasan 100 vuotta Frejn olympiadebyytistä Pariisin olympialaisissa 1924. ”Ahvenanmaalla on suurta urheiluinnostusta. Tällä postimerkillä emme halua ainoastaan kunnioittaa olympiasaavutusta vaan myös nostaa esiin yhden jännittävän luvun urheiluhistoriasta”, sanoo Johanna Finne, Åland Postin postimerkkiosaston suunnitteluvastaava.


Frej Liewendahlia (1902–1966) pidetään usein Ahvenanmaan ensimmäisenä suurena urheilutähtenä. Hänen juoksu-uransa läpimurto tapahtui vuoden 1924 Pariisin kesäolympialaisten karsinnoissa Helsingissä, jossa hän sijoittui toiseksi 1500 metrillä Suomen suuren tähden Paavo Nurmen jälkeen ja sai täten lipun Suomen olympiajoukkueeseen. Sairastumisesta huolimatta hän onnistui sijoittumaan kahdeksanneksi olympialaisten 1500 metrin loppukilpailussa ja pääsemään 3000 metrin finaaliin, jonka hän joutui kuitenkin jättämään väliin sairastumisen takia. Kukaan toinen ahvenanmaalainen ei ole sen koommin tehnyt yhtä hyvää suoritusta olympialaisissa kuin Frej.


Kuvittaja Ezgi Johansson debytoi postimerkkitaiteilijana tällä julkaisulla. – Tiesin, että halusin postimerkin henkivän perinteistä maalauksen tunnetta. Koen, että se antaa postimerkille ainutlaatuisen ja orgaanisen luonteen. Suurin haasteeni oli aiheen visualisointi, koska Frejstä ei ollut paljon valokuvia. Sain käyttää mielikuvitustani toden teolla, jotta pystyin luomaan kuvan hänestä postimerkkiin. Vahvistaakseni yhteyttä olympialaisiin, keksin integroida olympiarenkaiden värit taustaan, Ezgi kertoo.

Postimerkkiä painetaan 40 000 kappaletta 4-värioffsetilla Cartor Security Printers -painossa. Suunnittelusta on vastannut Johanna Finne. Merkin maksuarvo on Inrikes (2,90 euroa) ja ensipäivänkuorella on hintaa 3,90 euroa. Postimerkin koko on 35 x 35 mm ja arkissa on 2 x 15 merkkiä. Paperi on 110 g/m2 hammasteen ollessa 13 per 2 cm.

Ensipäivänkuoressa näet Frejn täydessä vauhdissa. Hänen juoksukenkänsä löytyvät kuoren kääntöpuolelta ja ensipäivänleimasta. Kuva: Åland Post.

Lähde ja teksti sekä kuvat:
Åland Postin lehdistötiedote 23. toukokuuta 2024

torstai 27. kesäkuuta 2024

Postimerkissä juhlitaan maailman suurinta purjelaivojen regattaa – The Tall Ships Races käy Ahvenanmaalla


Postimerkki The Tall Ships Races julkaistaan 24. heinäkuuta, kun maailman suurin purjelaivojen regatta palaa Ahvenanmaalle. ”Ylpeänä sponsorina Åland Post juhlistaa tapahtumaa merensuolaisella postimerkillä, jonka ahvenanmaalainen postimerkkiveteraani, kuvittaja ja purjealuslaivuri Allan Palmer on luonut. Postimerkki esittää nuoria, jotka opettelevat purjehdustaitoja perinteisellä purjealuksella. Kuva heijastaa kilpailun henkeä – yhteistyötä, merimiestaitoja ja kansainvälistä vaihtoa”, kertoo Johanna Finne, markkinoinnin suunnittelupäällikkö Åland Postin postimerkkiosastolta.


Postimerkkitaiteilija Allan Palmer on kokenut laivuri ja on kuvittanut yli 30 postimerkkijulkaisua Åland Postille. Allan, joka itse osallistuu purjehdustapahtumaan, on pitänyt kiinni merenkulkuperinteestä ja painottanut nuorten merellistä koulutusta ja yhteisöllisyyttä.

Postimerkkiarkki


Kansainväliseen The Tall Ships Races -meripurjehduskilpailuun osallistuu eri tyyppisiä ja eri kokoisia purjealuksia. Postimerkkiarkin kuvituksesta löytyy erilaisia purjealuksia eri alusluokista, luokasta A, johon kuuluu suuret raakapurjealukset, luokkaan B, jossa on perinteisiä takiloituja aluksia ja pienempiin ”tavallisiin” purjealuksiin luokissa C ja D.


Ensipäivänkuori, jossa on ensipäivänleima


Julkaisuun kuuluu ensipäivänkuori, jonka postimerkki on leimattu ensipäivänleimalla. Leima esittää kilpailun eri purjealusluokkia. Ensipäivänkuoressa nuoret kiristävät skuuttia ja seisovat ruorissa purjealuksella.

Ensipäivänkuori maksaa 4,40 euroa. Kuva: Åland Post.

Maksimikortti, jossa on erikoisleima


Julkaisuun kuuluu myös maksimikortti, jossa uusi postimerkki on leimattu tapahtuman erikoisleimalla. Erikoisleimassa nuoret seisovat purjealuksen ruorissa. Kolme ahvenanmaalaista alusta koristaa maksimikorttia: nelimastoparkki Pommern, kaksimastoinen kaljaasi Albanus ja jahti Alanta. Postimaksu maksettu -symboli kortin kääntöpuolella on tulkintaa viiristä, jotka kaikki osallistuvat alukset nostavat saalinkiin Ahvenanmaan vierailun aikana. Postimaksu Ahvenanmaalta kaikkialle maailmaan sisältyy siis kortin hintaan.

Maksimikortti maksaa 4,50 euroa. Kuva: Åland Post.

Tämä on viides kerta, kun Ahvenanmaa toivottaa The Tall Ships Races -kilpailun tervetulleeksi ja Maarianhamina toimii lähtösatamana viimeiselle kilpailuosuudelle Puolan Szczeciniin. Tapahtuma järjestetään 24.–27.7.2024 Maarianhaminan Länsisatamassa, jossa alukset lepäävät vieri vieressä. Alusten miehistölle ja festivaaliin osallistujille on tarjolla runsaasti erilaisia ruokia ja juomia, musiikkiesityksiä sekä merellisiä aktiviteetteja.

Postimerkkiä painetaan 40 000 kappaletta ja sen maksuarvo on Världen (3,40 euroa). Merkin on suunnitellut Johanna Finne. Postimerkin koko on 40 x 30 mm ja sen hammaste on 13 per 2 cm. Paperi on 110 g/m2. Arkissa on 2 x 12 merkkiä. Postimerkki painetaan 4-värioffsetilla Cartor Security Printers -painossa.

Lähde ja teksti sekä kuvat:
Åland Postin lehdistötiedote 22. toukokuuta 2024

lauantai 22. kesäkuuta 2024

Utsjoki-postikortteja: Asutusta Tenojoen varrella


Mistä innostus kerätä Utsjoki-kortteja? Osittain siitä, että minulla on paljon sukua Lapissa ja osittain siitä, että kyseessä on Suomen pohjoisin kunta, jonka postikortteja tuskin moni muu kerää. Kokoelma karttuu vähitellen ja vähitellen sitä esitellään myös Postimerkkeilijä Bloggaa -blogissa.

Ylemmässä mustavalkoisessa postikortissa on kuvattuna kirkkotupia Utsjoella Tenojoen varrella. Valokuvan on ottanut Ruti Resko. Postikortti on lähetetty Utsjoelta 18. kesäkuuta 1954 Savonlinnaan.

Kirkkotuvan toinen nimitys on kirkkoaitta. Sitä käytettiin tilapäiseen asumiseen sellaisissa paikoissa, joista kaukaa tulleet ihmiset eivät olisi ehtineet omiin koteihinsa saman päivän aikana. Nimi kirkkotupa tulee siitä, että usein oli kyse kirkossa kävijöistä – myös markkinat, käräjät ja verojen kerääminen olivat syinä tilapäiseen asumiseen. Utsjoella tupien omistajina olivat saamelaiset suvut ja tuvat olivat peräisin 1800-luvun alkupuolelta; niitä käytettiin aina 1930-luvulle saakka.


Alemmassa mustavalkoisessa postikortissa on kuvattuna asutusta Utsjoella Tenojoen varrella. Kortin on ilmeisesti kustantanut Ferrania ja valokuvan on ottanut Harju. Kulkemattoman kortin takana lukee myös numero 1598. Tenojoki on Suomen ja Norjan välinen rajajoki, ja mittaa sillä on 250 kilometriä.



Muutama fakta Utsjoesta


Suomen ja myös Euroopan unionin pohjoisimmassa kunnassa asuu noin 1150 ihmistä. Heistä suomenkielisiä on noin 54 prosenttia ja saamenkielisiä noin 42 prosenttia. Utsjoen nimi pohjoissaameksi on Ohcejohka.

Utsjoki on perustettu vuonna 1876 ja sen pinta-ala on 5370 neliökilometriä (vertailun vuoksi Helsingin pinta-ala ilman merialueita on noin 215 neliökilometriä). Kunnasta on matkaa Ivaloon yli 160 kilometriä, Rovaniemelle yli 450 kilometriä, Helsinkiin yli 1260 kilometriä ja Turkuun yli 1280 kilometriä.

Lähteet:
Utsjoen kunta: https://www.utsjoki.fi -sivusto > Kunta ja päätöksenteko > Tietoa Utsjoesta (21.6.2024)
Wikipedia (https://fi.wikipedia.org): artikkelit Helsinki ja Kirkkotupa (21.6.2024) sekä Teno (joki) ja Utsjoki (6.5.2024)

torstai 20. kesäkuuta 2024

Autopakettimerkkien vuoden 1952 julkaisu


Autopakettimerkit ovat postimerkkejä, joita käytettiin Suomessa postiautoissa (postibusseissa) kuljetettavassa postissa. Vuonna 1952 ilmestynyt julkaisu oli toinen ja kolmanneksi viimeinen autopakettimerkkien julkaisu. Postimerkkiluettelossa toisen julkaisun vuosilukuna on mainittu myös 1958, mikä tarkoittanee, että julkaisun merkkejä on painettu lisäksi kyseisenä vuonna.

Vuoden 1952 julkaisun autopakettimerkit olivat vihoissa, joissa oli 10 x 10 merkkiä. Osasta merkeistä voi löytää reunavesileiman. Merkeissä on kuvattuna Sisu-merkkinen postiauto, jonka on valmistanut Suomen Autoteollisuus Oy (yritys perustettiin 1931). Toisen julkaisun käypäisyys päättyi 31. joulukuuta 1962.

Viiden markan punaista autopakettimerkkiä painettiin noin 3,5 miljoonaa kappaletta.

20 markan oranssia autopakettimerkkiä painettiin noin 4,2 miljoonaa kappaletta.

50 markan sinistä autopakettimerkkiä painettiin noin 2,2 miljoonaa kappaletta.

Sadan markan ruskeaa autopakettimerkkiä painettiin noin 500 000 kappaletta.

Lähteet:
Postimerkkiliike Lauri Peltonen Ky: LAPE Suomi postimerkkiluettelo n:o 58 1995–1996, Tammisaari 1995
Suomen Filateliapalvelu Oy: LAPE 2017 -postimerkkiluettelo n:o 79, Latvia 2016

sunnuntai 16. kesäkuuta 2024

Puolan vuosien 1945–1946 postimerkkisarja kertoo Varsovaa kohdanneesta tuhosta


Vuosina 1945–1946 julkaistu postimerkkisarja kertoo Varsovaa kohdanneesta tuhosta. Merkeissä on vasemmalla puolella kuva Varsovasta ennen tuhoa ja oikealla puolella kuva samasta paikasta tuhon jälkeen. Varsova on Puolan pääkaupunki, jossa asuu noin 1,9 miljoonaa ihmistä.


Merkeissä kuvattu tuho tapahtui toisessa maailmansodassa, kun puolalaiset nousivat kapinaan saksalaismiehittäjiä vastaan. Tämä Varsovan kansannousu tapahtui elo-syyskuussa 1944. Saksalaiset tuhosivat osan kaupungin keskustasta maan tasalle, kun 63 päivää kestäneiden taisteluiden jälkeen kapina oli kukistettu.


Hammastamattomissa postimerkeissä kuva-aiheet ovat seuraavat (suluissa maksuarvo ja merkin ilmestymispäivä): kuninkaallinen linna (1,50 złotyä, 15.10.1945), Pyhän Johanneksen katedraali (kolme złotyä, 25.11.1945), kaupungintalo (3,50 złotyä, 5.12.1945), pääpostitoimisto (kuusi złotyä, 1.1.1946), sotaministeriö (kahdeksan złotyä, 1.1.1946) sekä Pyhän ristin kirkko (kymmenen złotyä, 10.1.1946).


Postimerkkisarjan Stanley Gibbons -numerot ovat 540-545. Merkit suunnitteli J. Wilczyk.

Puolan filateliaan voit tutustua tämän blogin tekstissä 27. tammikuuta 2024.


Lähteet:
Stanley Gibbons Limited: Poland – 2nd Edition, Stamp Catalogue, 2023
Wikipedia (https://fi.wikipedia.org): artikkeli Varsova (15.6.2024)

Lisää luettavaa aiheesta (lähteiden lisäksi):
Schwaneberger Verlag GmbH: Michel Europa 2020/2021 – Band 15: Osteuropa, 105. Auflage
Polski Związek Filatelistów (PZF): https://zgpzf.pl
Bundesarbeitsgemeinschaft Polen im Bund Deutscher Philatelisten (BDPh): www.arge-polen.de
The Polonus Polish Philatelic Society: https://polonus.org
The Polish-Canadian Coin & Stamp Club ”Troyak”: https://troyakclub.com

perjantai 14. kesäkuuta 2024

Grönlannin toukokuun 2024 postimerkkijulkaisuissa EUROPA, SEPAC, arkipäivän sankareita, Thulen retkikunta ja Tanskan kuningas Frederik X



Grönlannin posti julkaisi toukokuussa 2024 viisi postimerkkijulkaisua. Grönlannin postimerkkeihin voi tutustua tarkemmin osoitteessa www.stamps.gl.



Tämän vuoden EUROPA-postimerkkien aiheena on vedenalainen kasvillisuus ja eläimistö. Grönlannin merkit julkaistiin 24. toukokuuta. Toisessa merkissä on kuvattuna punalevä (Fimbrifolium dichotomum), jota tavataan yleensä meressä 30-40 metrin syvyydessä. Toisessa merkissä on puolestaan kuvattuna pohjankatkarapu (Pandalus borealis), joka kasvaa jopa 20 senttimetriä pitkäksi. Miki Jacobsenin suunnittelemaan julkaisuun kuuluu myös postimerkkivihko.


SEPAC-postimerkki ilmestyi 24. toukokuuta. Tänä vuonna SEPAC-merkkien aiheena on huippunähtävyydet. Merkissä olevan valokuvan on ottanut Mads Pihl. Kuvassa on Ilulissat, joka on kuuluisa jäävuono Grönlannissa. Siitä tuli Unescon maailmanperintökohde 20 vuotta sitten.


Arkipäivän sankareille omistettiin kaksi merkkiä, kun 24. toukokuuta Nanna Knudsen ja Rebekka Olsvig saivat omat postimerkit. Nanna Knudsen valmistui opettajaksi 24-vuotiaana. Opettajana hän teki vuosia työtä monikulttuurisen ymmärryksen eteen. Knudsen asui 40 vuoden ajan Grönlannin toiseksi suurimmassa kaupungissa Sisimiutissa; viimeiset vuodet hän on asunut Tanskassa, jossa hän on jatkanut tärkeää työtään eläkkeelle jäätyään.


Rebekka Olsvig on vuonna 1945 syntynyt vapaaehtoinen, joka on saanut muun muassa Grönlannin Pelastakaa Lapset -järjestön vapaaehtoistyön palkinnon. Hän opettaa sulkapalloa vähäosaisten perheiden lapsille; Olsvig mahdollistaa heille myös hiihtoharjoittelun. Merkit on suunnitellut Lisbeth Karline.


Thulen viidennellä retkikunnalla tarkoitetaan yhtä merkittävintä ja laajinta Tanskan ja Grönlannin tutkimusmatkaa. Matka alkoi Grönlannista jatkuen arktisen Kanadan ja Alaskan pohjoisrannikon kautta Beringinsalmelle ja Siperiaan saakka. Tutkimusmatka alkoi kesällä 1921 ja se päättyi vuonna 1924. Thulen viides retkikunta sai oman postimerkin 24. toukokuuta. Merkki on Martin Mörckin käsialaa.


Sunnuntaina 26. toukokuuta julkaistiin pienoisarkki Tanskan kuningas Frederik X:n kunniaksi – hän täytti sinä päivänä 56 vuotta. Tanska ja Färsaaret julkaisivat omat pienoisarkkinsa. Tanskan kuningatar, hallittuaan maata 52 vuotta, luovutti kruununsa vanhimmalle pojalleen 14. tammikuuta 2024. Pienoisarkki juhlistaa tätä tapahtumaa. Postimerkin kuva pohjautuu Steen Evaldin ottamaan valokuvaan ja merkin suunnittelusta on vastannut Ella Clausen.

Lähde:
Tusass Greenland Filatelia: Greenland Collector -lehti 2/2024

Kuvituksena olevat postimerkit:
Tusass Greenland Filatelia

sunnuntai 9. kesäkuuta 2024

Ahvenanmaan Viikinkimarkkina-postimerkki valittu kauneimmaksi SEPAC-postimerkiksi 2023


Åland Postilla on tänään ilo kertoa, että ahvenanmaalainen postimerkki Viikinkimarkkinoista on äänestetty kauneimmaksi SEPAC-postimerkiksi 2023. Verkossa tapahtuneen äänestyksen järjesti SEPAC, joka on Euroopan pienten postitaitosten yhteistyöelin. SEPAC julkaisee vuosittain postimerkkejä, joilla on yhteinen teema. Vuoden 2023 teemana oli perinteiset markkinat ja Ahvenanmaan ehdokas sai kannatusta eurooppalaisten keräilijöiden keskuudessa.

Åland Postin SEPAC-postimerkki julkaistiin 27. heinäkuuta 2023. Siihen on vangittu kansanhyörinää ja ainutlaatuista tunnelmaa Viikinkimarkkinoilla, jotka ovat yksi Ahvenanmaan suosituimmista kesämarkkinoista.

Ahvenanmaalainen valokuvaaja ja postimerkkidebytantti Alice Åkerblom päätti keskittyä pehmeyteen ja puoleensavetävyyteen – naisiin ja lapsiin – perinteisten taistelunäytösten sijaan. Tämä puhutteli kerääjiä ja toi Ahvenanmaan postimerkille yli 39 prosenttia äänistä. Grönlannin postimerkki nappasi toisen sijan, kun taas Maltan postimerkki tuli kolmanneksi.


Viikinkimarkkinat pidetään vuosittain heinäkuussa Ahvenanmaalla Kvarnbon kylässä Saltvikissa. Markkinat kestävät kolme päivää, ja vierailijoille on tarjolla kaikkea käsityöläisten myymistä tekstiileistä taottuihin esineisiin ja nahkatöihin, viikinkiajan ruuista ja juomista aina musiikki- ja tanssiesityksiin sekä taistelunäytöksiin.

Vuoden voiton myötä tämä on kolmas kerta, kun Ahvenanmaa voittaa äänestyksen vuoden kauneimmasta SEPAC-postimerkistä.

Äänestys oli käynnissä syyskuusta 2023 tammikuuhun 2024 SEPACin kotisivulla ja yhteensä yhdeksän postimerkkiä yhdeksästä Euroopan eri pienestä maasta ja alueelta olivat mukana äänestyksessä.

SEPAC on Euroopan pienten postilaitosten organisaatio, joka on vuodesta 2007 alkaen julkaissut postimerkkejä, joilla on yhteinen teema. Organisaatio koostuu nykyään 12 jäsenmaasta, joista useimmat julkaisevat omat SEPAC-postimerkit vuosittain. Jäsenmaita ovat Ahvenanmaa, Färsaaret, Gibraltar, Grönlanti, Guernsey, Mansaari, Jersey, Liechtenstein, Luxemburg, Malta, Monaco ja Vatikaanivaltio.

Lähde ja teksti sekä kuva:
Åland Postin lehdistötiedotteet 4.6.2024 ja 6.6.2023

torstai 6. kesäkuuta 2024

Filatelian termejä: Omakuvapostimerkki


Pohjoismaista Nordia 2006 -postimerkkinäyttelyä varten teetetty omakuvapostimerkki.

Omakuvapostimerkillä tarkoitetaan postimerkkiä, johon on mahdollista saada oma kuva-aiheensa. Tavallisesti omakuvapostimerkki on hinnaltaan kalliimpi kuin tavallinen, saman postimaksun sisältävä ns. normaali postimerkki. Omakuvamerkkejä tilaavat sekä yritykset että yksityishenkilöt.

Filatelisti-lehden omakuvapostimerkki. Filatelisti on Suomen Filatelistiliiton äänenkannattaja, joka ilmestyi aikoinaan Philatelia Fennica -nimellä.

Omakuvapostimerkkejä myyvät jo useat eri postihallinnot, esimerkiksi Suomen ja Ahvenanmaan postit. Painotekniikan nopea kehittyminen on mahdollistanut sen, että postimerkkejä voidaan painaa yhdestä kuva-aiheesta pienikin määrä. Myynnissä on ollut myös postimerkkiarkkeja, joissa arkin reunaan voi painattaa oman kuva-aiheensa – tällöin ei ole kuitenkaan kyse omakuvapostimerkistä, koska oma kuva-aihe painetaan arkin reunaan, ei itse postimerkkiin.

SNFL:n eli Suomen Nuorisofilatelistiliiton omakuvapostimerkki vuodelta 2004. Nuorisofilatelistiliitto perustettiin vuonna 1988.

tiistai 4. kesäkuuta 2024

Loppuvuoden postimerkeissä harrastuksia, auringon hehkua, kansallismaisemia ja Fingerpori



Posti julkaisee vuoden 2024 toisella vuosipuoliskolla kuusi postimerkkijulkaisua, joissa on yhteensä 21 erilaista postimerkkiä. 11. syyskuuta ilmestyvissä postimerkeissä esitellään nykyajan harrastuksia, aamuauringon hehkua ja kansallismaisemia. 6. marraskuuta julkaistavien postimerkkien aiheet ovat Fingerpori ja joulu.

Viisi harrastusta, kaksi auringonnousua ja seitsemän kansallismaisemaa





Harrastukset elävät ajassa. Klaus Welpin suunnittelemissa syyskuun merkeissä esitellään viisi uudempaa harrastusta, jotka kasvattavat suosiotaan. Postimerkkien aiheina ovat frisbeegolf, kansallispuistoretkeily, keppihevosharrastus, seinäkiipeily ja postcrossing. Nykyajan harrastuksia on kymmenen merkin arkki, jossa on viisi erilaista kotimaan ikimerkkiä.



Jukka Risikko on valokuvannut postimerkit, joissa hehkuvat aamun ensimmäiset auringonsäteet. Merkkeihin on kuvattu tupasvilloja nevan laidassa Lapuan Alajoella ja järvenrantamaisema Isonkyrön Orisbergissä. Merkkien graafisen suunnittelun on tehnyt Stiina Hovi. Auringon hehku on kymmenen merkin arkki, jossa on kaksi erilaista ulkomaan ikimerkkiä.



Suositusta Kansallismaisemia-rullapostimerkkisarjasta julkaistaan syyskuussa toinen osa. Stiina Hovin suunnittelemissa merkeissä esitellään sekä luonnonmaisemia että kaupunkikuvia. Merkkien aiheina ovat Vanha Porvoo, Punkaharju, Aurajokilaakso, Aavasaksa, Hailuoto, Utsjokilaakso ja Vanajaveden laakso. Kansallismaisemia II ilmestyy sadan merkin rullassa, jossa on seitsemän erilaista kotimaan ikimerkkiä.



Fingerpori debytoi postimerkeissä, joulumerkeissä on taikaa


Pertti Jarlan sarjakuvista tuttuja Fingerporin hahmoja nähdään marraskuussa myös postimerkeissä. Esittelemme Fingerpori-merkit tarkemmin lähempänä niiden ilmestymistä. Fingerpori on kymmenen merkin arkki, jossa on viisi erilaista kotimaan ikimerkkiä.


Hanna-Maria Mainelakeuden kuvittamissa joulupostimerkeissä on tänä vuonna revontulien väriloistoa, joulukuusia ja poroja. Joulumerkkien graafisen suunnittelun on tehnyt Paula Salviander. Joulutervehdyksen ikimerkki Joulun ihme julkaistaan 20 merkin arkissa ja kotimaan ikimerkki Joulupolku kymmenen merkin arkissa.


Lähde ja teksti sekä kuvat:
Posti Groupin mediatiedote 29.5.2024

lauantai 1. kesäkuuta 2024

Finnish Red Cross Åland district granted Åland Post’s 2023 Christmas seal funds


Åland Post has the pleasure of handing over €1,200 from the sale of the 2023 Christmas seals to the Red Cross Åland district. The Christmas seal funds will be used to strengthen the local disaster preparedness of the district.

Every year proceeds from the sale of Christmas seals are distributed as Christmas seal funds. The Finnish Red Cross Åland District was chosen as beneficiary of the 2023 grant.

From left: Åland Post Stamps communicator Gunilla Häggblom presented operations manager Tomas Urvas of Red Cross Åland District with a diploma and flowers. Irmeli Eriksson holds up a picture showing tools and equipment that are part of an evacuation unit. Picture: Åland Post.

On 7 May, the donation was received by Tomas Urvas, operational manager of Finnish Red Cross Åland District, at an event arranged by the district at a mall in Mariehamn during the celebration of Åland Red Cross week.

“We are happy and grateful for the contribution that we have decided to use to strengthen emergency preparedness on the Åland Islands. The grant makes it possible to stock up on equipment for our local evacuation units”, Tomas Urvas says.

About Christmas seals


Christmas seals are self-adhesive stickers for decorating letters and packages. Since 1993, Åland Post issues Christmas seals that not only spread Christmas joy on mail items but also help Åland Post support charitable projects and organizations in Åland. Funds from the annual sale are distributed as Christmas seal grants in support of socially useful of projects in Åland. Previous recipients of the Christmas seal funds have been Åland youth workers ‘Fältarna’, the Åland Group for Borrelia Research, the Food bank, and the Åland Defibrillators, among others.

The 2023 Christmas seals were issued on 20 October 2023. Artist: Lasse Harkkala. Picture: Åland Post.

The 2024 Christmas seals to be issued on 23 October 2024 will support two environmental projects by the 4H Åland district r.f.

Source, text and pictures:
Åland Post’s press release 29 May 2024