tiistai 4. kesäkuuta 2024

Loppuvuoden postimerkeissä harrastuksia, auringon hehkua, kansallismaisemia ja Fingerpori



Posti julkaisee vuoden 2024 toisella vuosipuoliskolla kuusi postimerkkijulkaisua, joissa on yhteensä 21 erilaista postimerkkiä. 11. syyskuuta ilmestyvissä postimerkeissä esitellään nykyajan harrastuksia, aamuauringon hehkua ja kansallismaisemia. 6. marraskuuta julkaistavien postimerkkien aiheet ovat Fingerpori ja joulu.

Viisi harrastusta, kaksi auringonnousua ja seitsemän kansallismaisemaa





Harrastukset elävät ajassa. Klaus Welpin suunnittelemissa syyskuun merkeissä esitellään viisi uudempaa harrastusta, jotka kasvattavat suosiotaan. Postimerkkien aiheina ovat frisbeegolf, kansallispuistoretkeily, keppihevosharrastus, seinäkiipeily ja postcrossing. Nykyajan harrastuksia on kymmenen merkin arkki, jossa on viisi erilaista kotimaan ikimerkkiä.



Jukka Risikko on valokuvannut postimerkit, joissa hehkuvat aamun ensimmäiset auringonsäteet. Merkkeihin on kuvattu tupasvilloja nevan laidassa Lapuan Alajoella ja järvenrantamaisema Isonkyrön Orisbergissä. Merkkien graafisen suunnittelun on tehnyt Stiina Hovi. Auringon hehku on kymmenen merkin arkki, jossa on kaksi erilaista ulkomaan ikimerkkiä.



Suositusta Kansallismaisemia-rullapostimerkkisarjasta julkaistaan syyskuussa toinen osa. Stiina Hovin suunnittelemissa merkeissä esitellään sekä luonnonmaisemia että kaupunkikuvia. Merkkien aiheina ovat Vanha Porvoo, Punkaharju, Aurajokilaakso, Aavasaksa, Hailuoto, Utsjokilaakso ja Vanajaveden laakso. Kansallismaisemia II ilmestyy sadan merkin rullassa, jossa on seitsemän erilaista kotimaan ikimerkkiä.



Fingerpori debytoi postimerkeissä, joulumerkeissä on taikaa


Pertti Jarlan sarjakuvista tuttuja Fingerporin hahmoja nähdään marraskuussa myös postimerkeissä. Esittelemme Fingerpori-merkit tarkemmin lähempänä niiden ilmestymistä. Fingerpori on kymmenen merkin arkki, jossa on viisi erilaista kotimaan ikimerkkiä.


Hanna-Maria Mainelakeuden kuvittamissa joulupostimerkeissä on tänä vuonna revontulien väriloistoa, joulukuusia ja poroja. Joulumerkkien graafisen suunnittelun on tehnyt Paula Salviander. Joulutervehdyksen ikimerkki Joulun ihme julkaistaan 20 merkin arkissa ja kotimaan ikimerkki Joulupolku kymmenen merkin arkissa.


Lähde ja teksti sekä kuvat:
Posti Groupin mediatiedote 29.5.2024

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti