torstai 27. kesäkuuta 2024

Postimerkissä juhlitaan maailman suurinta purjelaivojen regattaa – The Tall Ships Races käy Ahvenanmaalla


Postimerkki The Tall Ships Races julkaistaan 24. heinäkuuta, kun maailman suurin purjelaivojen regatta palaa Ahvenanmaalle. ”Ylpeänä sponsorina Åland Post juhlistaa tapahtumaa merensuolaisella postimerkillä, jonka ahvenanmaalainen postimerkkiveteraani, kuvittaja ja purjealuslaivuri Allan Palmer on luonut. Postimerkki esittää nuoria, jotka opettelevat purjehdustaitoja perinteisellä purjealuksella. Kuva heijastaa kilpailun henkeä – yhteistyötä, merimiestaitoja ja kansainvälistä vaihtoa”, kertoo Johanna Finne, markkinoinnin suunnittelupäällikkö Åland Postin postimerkkiosastolta.


Postimerkkitaiteilija Allan Palmer on kokenut laivuri ja on kuvittanut yli 30 postimerkkijulkaisua Åland Postille. Allan, joka itse osallistuu purjehdustapahtumaan, on pitänyt kiinni merenkulkuperinteestä ja painottanut nuorten merellistä koulutusta ja yhteisöllisyyttä.

Postimerkkiarkki


Kansainväliseen The Tall Ships Races -meripurjehduskilpailuun osallistuu eri tyyppisiä ja eri kokoisia purjealuksia. Postimerkkiarkin kuvituksesta löytyy erilaisia purjealuksia eri alusluokista, luokasta A, johon kuuluu suuret raakapurjealukset, luokkaan B, jossa on perinteisiä takiloituja aluksia ja pienempiin ”tavallisiin” purjealuksiin luokissa C ja D.


Ensipäivänkuori, jossa on ensipäivänleima


Julkaisuun kuuluu ensipäivänkuori, jonka postimerkki on leimattu ensipäivänleimalla. Leima esittää kilpailun eri purjealusluokkia. Ensipäivänkuoressa nuoret kiristävät skuuttia ja seisovat ruorissa purjealuksella.

Ensipäivänkuori maksaa 4,40 euroa. Kuva: Åland Post.

Maksimikortti, jossa on erikoisleima


Julkaisuun kuuluu myös maksimikortti, jossa uusi postimerkki on leimattu tapahtuman erikoisleimalla. Erikoisleimassa nuoret seisovat purjealuksen ruorissa. Kolme ahvenanmaalaista alusta koristaa maksimikorttia: nelimastoparkki Pommern, kaksimastoinen kaljaasi Albanus ja jahti Alanta. Postimaksu maksettu -symboli kortin kääntöpuolella on tulkintaa viiristä, jotka kaikki osallistuvat alukset nostavat saalinkiin Ahvenanmaan vierailun aikana. Postimaksu Ahvenanmaalta kaikkialle maailmaan sisältyy siis kortin hintaan.

Maksimikortti maksaa 4,50 euroa. Kuva: Åland Post.

Tämä on viides kerta, kun Ahvenanmaa toivottaa The Tall Ships Races -kilpailun tervetulleeksi ja Maarianhamina toimii lähtösatamana viimeiselle kilpailuosuudelle Puolan Szczeciniin. Tapahtuma järjestetään 24.–27.7.2024 Maarianhaminan Länsisatamassa, jossa alukset lepäävät vieri vieressä. Alusten miehistölle ja festivaaliin osallistujille on tarjolla runsaasti erilaisia ruokia ja juomia, musiikkiesityksiä sekä merellisiä aktiviteetteja.

Postimerkkiä painetaan 40 000 kappaletta ja sen maksuarvo on Världen (3,40 euroa). Merkin on suunnitellut Johanna Finne. Postimerkin koko on 40 x 30 mm ja sen hammaste on 13 per 2 cm. Paperi on 110 g/m2. Arkissa on 2 x 12 merkkiä. Postimerkki painetaan 4-värioffsetilla Cartor Security Printers -painossa.

Lähde ja teksti sekä kuvat:
Åland Postin lehdistötiedote 22. toukokuuta 2024

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti