lauantai 18. toukokuuta 2024

Kesänäyttely ja kuvaleima juhlistavat postimerkkien 40-vuotisjuhlaa


Toukokuun 18. päivä Ahvenanmaan kulttuurihistoriallisessa museossa avataan kesänäyttely Ahvenanmaan mielikuvia – unelmamatkalla postimerkkien siivin. Se juhlistaa Ahvenanmaan postimerkkien 40-vuotisjuhlaa. Näyttelyä varten Åland Postin postimerkkiosasto on suunnitellut erityisen kuvaleiman, joka on käytössä näyttelyn aukioloaikana 18.5.–15.9.2024. Sillä leimataan kaikki kirjeet ja kortit, jotka on postitettu jättämällä ne näyttelyn yhteydessä olevaan kirjelaatikkoon museossa.

Tänä vuonna Ahvenanmaan postimerkit täyttävät 40 vuotta. Aivan alusta, vuodesta 1984, alkaen on julkaistu tähän mennessä yli 450 postimerkkiä. Ahvenanmaalaiset postimerkit kirjeissä, joulukorteissa ja paketeissa tai keräilykohteena välittävät kuvaa Ahvenanmaasta kaikkialle maailmaan.

Ahvenanmaan kulttuurihistoriallisen museon kesänäyttely Ahvenanmaan mielikuvia – unelmamatkalla postimerkkien siivin vie sinut löytöretkelle Ahvenanmaan postimerkkien kautta.

Näyttely alkaa kysymyksellä – onko olemassa mielikuvaa Ahvenanmaasta ja miltä se näyttää?

Vastaus löytyy näyttelystä, joka kertoo tarinoita Ahvenanmaasta postimerkkikuvakollaasin avulla.

Näyttelyn muotoilusta vastaa Carina Sommarström. Hän inspiroi kekseliäillä tulkinnoillaan tarinoita, jotka vievät katsojan kulttuurihistorialliselle löytöretkelle postimerkkien kautta.

Näyttely on tuotettu yhteistyössä Åland Postin postimerkkiosaston kanssa.

Kuvaleima



Näyttelyä varten Åland Postin postimerkkiosasto on tehnyt kuvaleiman, joka esittää Ahvenanmaan kulttuurihistoriallista museota. Leima on käytössä näyttelyn aukioloaikana 18.5.–15.9.2024 ja sillä leimataan kaikki kirjeet ja kortit, jotka postitetaan jättämällä ne näyttelyn yhteydessä olevaan kirjelaatikkoon.

Asiakkaat, joilla ei ole mahdollisuutta käydä museossa ja näyttelyssä kesän aikana, voivat tilata kuvaleiman omiin postimerkeillä ja osoitetiedoilla varustettuihin kirjeisiin ja kortteihin Åland Postin postimerkkiosaston kautta.

Lähde ja teksti sekä kuva:
Åland Postin lehdistötiedote 16. toukokuuta 2024

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti