perjantai 6. syyskuuta 2024

Uusissa postimerkeissä trendaavia harrastuksia, hehkuvia auringonnousuja ja suomalaisia kansallismaisemia



Posti julkaisee keskiviikkona 11. syyskuuta kolme uutta postimerkkijulkaisua, joissa on yhteensä 14 erilaista postimerkkiä. ”Syyskuun postimerkeissä esitellään nykyajan harrastuksia ja ihastellaan aamuauringon ensimmäisiä säteitä. Lisäksi suositusta Kansallismaisemia-rullapostimerkkisarjasta julkaistaan toinen osa”. kertoo postimerkkien taiteilijavalinnoista ja taidetöiden ohjauksesta vastaava Design Manager Tommi Kantola Postista.

Harrastukset elävät ajassa



Vapaa-ajan harrastukset rentouttavat, haastavat ja tuottavat mielihyvää. Klaus Welpin suunnittelemissa syyskuun merkeissä esitellään viisi uudempaa harrastusta, jotka kasvattavat suosiotaan. Postimerkkien aiheina ovat frisbeegolf, kansallispuistoretkeily, keppihevosharrastus, seinäkiipeily ja postcrossing.


Klaus Welpin lempiharrastuksia on rumpujen soiton ja puurakentamisen ohella vaellus. ”Pyrimme veljeni kanssa tekemään kerran vuodessa vähintään yhden, edes lyhyenkin, vaelluksen vaikka johonkin etelän kansallispuistoon. Esimerkiksi Repoveden kansallispuistoa on tullut koluttua kävellen ja kanootillakin lukuisia kertoja”.


Nykyajan harrastuksia on kymmenen merkin arkki, jossa on viisi erilaista kotimaan ikimerkkiä.

Auringonnousu saa ympäristön hehkumaan


Jukka Risikko on valokuvannut postimerkit, joissa hehkuvat aamun ensimmäiset auringonsäteet. Merkkien kuvissa nähdään tupasvilloja nevan laidassa Lapuan Alajoella ja järvenrantamaisema Isonkyrön Orisbergissä. Merkkien graafisen suunnittelun on tehnyt Stiina Hovi.


Auringonvalolla on Risikon valokuvissa tärkeä rooli. ”Auringonnousun hetkinä valo on tavallisesti kauneimmillaan, koska se ei ole vielä liian voimakasta. Tällöin luonnon värit ja muodot tulevat esiin paremmin kuin kirkkaassa päivänvalossa. Tuttu paikka voi näyttää erityisen kauniilta hienossa valossa. Auringonvalo on lisäksi aina erilaista ja sääolosuhteet, kuten usva, sumu tai pilvet, tuovat siihen oman sävynsä”, Risikko kertoo.


Auringon hehku on kymmenen merkin arkki, jossa on kaksi erilaista ulkomaan ikimerkkiä.

Rullapostimerkeissä seitsemän uutta kansallismaisemaa



Suositusta Kansallismaisemia-rullapostimerkkisarjasta julkaistaan toinen osa. Stiina Hovin suunnittelemissa merkeissä esitellään sekä luonnonmaisemia että kaupunkikuvia. Merkkien aiheina ovat Vanha Porvoo, Punkaharju, Aurajokilaakso, Aavasaksa, Hailuoto, Utsjokilaakso ja Vanajaveden laakso.


Kansallismaisemat toimivat Hovin mielestä hienosti juuri rullapostimerkeissä. ”Maisemakuvat ikään kuin aukeavat käyttäjälle laatikosta tullessaan, ja uusi maisema on aina iloinen yllätys. Jokaiselle löytyy oma lempimaisemansa. Itse rakastan monia erilaisia maisemia, mutta jonkinlaisen vesielementin mukanaolo liikauttaa erityisesti”, Hovi sanoo.


Kansallismaisemia II ilmestyy sadan merkin rullassa, jossa on seitsemän erilaista kotimaan ikimerkkiä.

Tervetuloa ensipäiväntapahtumaan Helsingin pääpostissa 11.9. kello 13-16


Syyskuussa ilmestyvien postimerkkien ensipäiväntapahtuma järjestetään keskiviikkona 11. syyskuuta kello 13-16 Helsingin pääpostissa (Elielinaukio 2 F, 00100 Helsinki).


Tilaisuudessa on myynnissä uusia postimerkkejä, ensipäivänkuoria ja muita postimerkkituotteita. Siellä saat lähetyksiin myös ensipäivänleimoja. Postimerkkitaiteilijat ovat paikalla signeeraamassa töitään kello 13-15. Tervetuloa mukaan!

Lähde ja teksti sekä kuvat:
Posti Groupin mediatiedote 6.9.2024

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti