tiistai 20. elokuuta 2024

Nuorisofilatelistit ry – koko Suomen nuorisokerho


Uusi Nuorisofilatelistit ry etsii filateliasta kiinnostuneita nuoria ympäri Suomen mukaan toimintaansa. Kerhoon ovat tervetulleita kaikki filateliasta kiinnostuneet nuoret, ikärajaa ei ole. Toiminnan tarkoituksena on yhdistää nuoria filatelisteja, saada kavereita ja oppia uutta kivassa seurassa. Kerho kokoontuu Teams-alustalla netissä alustavasti noin 45 minuutista tuntiin kaksi kertaa kuukaudessa. Kokoukset suunnitellaan yhteisten toiveiden pohjalta.

Mukaan tulemista ei tarvitse jännittää, sillä kenenkään ei välttämättä tarvitse osallistua keskusteluun, voi olla vain kuuntelemassa. WhatsApp-ryhmä on kerhon tärkein viestintäkanava, jossa voi jutella filateliasta myös kerhoiltojen ulkopuolella. Kokouskutsut voidaan laittaa myös sähköpostilla, tarvittaessa vanhemman sähköpostiin. Nuorisofilatelistit ry:n jäsenmaksu alle 18-vuotiaille on viisi euroa. Jäsenille on luvassa tukea filateelisten materiaalipakettien muodossa. Jäseneksi liittyminen ei ole pakollista, ja kerhoiltoihin voi osallistua liittymättä kerhoon.

Kuvassa on nuorisofilatelian historiaa Euroopasta: Saksan nuorisofilatelistiliiton (Deutsche Philatelisten-Jugend e.V.) tarra, jossa lukee, että postimerkkeily on coolia (Briefmarkensammeln ist cool), Hämeenlinnan Postimerkkikerhon Nuoriso-osasto ry:n kirjeensulkijapari sekä Tšekin Svitavyssa vuonna 2003 järjestetyn Euroopan nuorisofilatelistien tapaamisen (European Meeting of Young Philatelists) tarra. Nuorisofilatelistit-yhdistyksen perustamisen myötä vuosien hiljaiselo suomalaisessa nuorisofilateliassa on päättymässä.

Yhdistys perustettiin 16.5.2024 ja Suomen Filatelistiliiton jäseneksi se hyväksyttiin 15.8. Itse kerhotoiminta on suunnattu 7–20-vuotiaille, mutta kannatusjäseneksi voi ryhtyä kuka tahansa. Uusi nuorisokerho toivookin kaikkia filatelisteja tukemaan toimintaa parhaaksi katsomallaan tavalla.

Ensimmäiset kerhoillat ovat lauantaina 7.9. klo 16 ja lauantaina 21.9. klo 16. Kerhon nettisivut www.nuorisofilatelistit.fi aukeavat 1.9.

Mikäli tiedät jonkun nuoren keräilijän, laita tietoa eteenpäin!

Kerhotoiminnasta vastaa Iida Issakainen. Ota yhteyttä Iidaan sähköpostilla: iida.issakainen(at)gmail.com.

Lähde ja teksti:
Nuorisofilatelistit ry:n tiedote 18.8.2024

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti