maanantai 5. elokuuta 2024

The Royal Philatelic Society London on 155-vuotias


Maailman yksi tunnetuimmista, kenties jopa tunnetuin, postimerkkikerhoista on The Royal Philatelic Society London (RPSL). Vuonna 1869 perustetussa yhdistyksessä on noin 2300 jäsentä yli 80 maasta.

Postimerkkikerholla on toimitilat Lontoossa; tiloista löytyy muun muassa kirjasto ja filateelisia kokoelmia. Kirjastossa on noin 30 000 kirjaa tai vastaavaa, yli 30 000 huutokauppaluetteloa sekä tuhansia lehtiä. Yhdistyksellä on myös oma museo (The Spear Museum of Philatelic History).

The Royal Philatelic Society Londonilla on erittäin monipuoliset verkkosivut osoitteessa www.rpsl.org.uk. Sieltä löytyy esimerkiksi kauppa, jossa on myynnissä erityisesti filateelista kirjallisuutta. Jos tarvitset tietoa Tiibetin postimerkeistä ja postihistoriasta, Sierra Leonen postihistoriasta tai Bahaman postimerkeistä ja ehiöistä vuoteen 1970 saakka, kannattaa tutustua yhdistyksen kaupan tarjontaan.

Kirjattu kirje Lontoosta Isosta-Britanniasta 4. joulukuuta 1930 Helsinkiin Suomeen, jonne kirje on saapunut 8. joulukuuta 1930.

Postimerkkikerho on julkaissut omaa postimerkkilehteä vuodesta 1892 alkaen. The London Philatelist -lehti ilmestyy kymmenen kertaa vuodessa. Harvalla filateelisella yhdistyksellä, edes filatelistiliitoilla, on palkattuja työntekijöitä, mutta The Royal Philatelic Society Londonilla on peräti yhdeksän työntekijää.

Jos haluat tietää kerhon toiminnasta enemmän, kannattaa vierailla sen kotisivuilla!

Lähde:
The Royal Philatelic Society London: https://www.rpsl.org.uk -sivusto (18.8.2022 ja 5.8.2024)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti