torstai 3. lokakuuta 2024

Åland Post julkaisee viimeisen vuosikirjan ”Ahvenanmaan postimerkit kertovat 2024”


Lokakuun 23. päivä Åland Postin vuosikirjasarja päättyy julkaisuun ”Ahvenanmaan postimerkit kertovat 2024”. Tämä vuosikirja esittelee muutamia tämän vuoden merkittävämpiä postimerkkitapahtumia ja juhlistaa samalla Ahvenanmaan 40-vuotista postimerkkihistoriaa. Kirja sisältää fyysiset kappaleet kaikista vuoden postimerkkijulkaisuista, joita täydentävät valokuvat ja tarinat neljällä kielellä. Viimeisen julkaisun kunniaksi vuoden postimerkkikirja sisältää kaksi ainutlaatuista bonustuotetta.

Postimerkkikirjaa ”Ahvenanmaan postimerkit kertovat” on julkaistu vuodesta 1994 asti. Se on saanut suurta arvostusta niin paikallisten kuin kansainvälisten Ahvenanmaan ystävien sekä innokkaiden postimerkkiharrastajien keskuudessa. Nyt julkaistaan kahdeksastoista ja samalla viimeinen painos.

– Ainutlaatuisella yhdistelmällä aitoja postimerkkejä, syventäviä kertomuksia ja kauniita kuvia vuosikirja on onnistunut vangitsemaan laajan yleisön huomion. Vuoden postimerkkikirja jatkaa tätä perinnettä, jossa postimerkit toimivat ikään kuin porttina Ahvenanmaalle ja sen historiaan, kulttuuriin ja luontoon. Toivomme, että kirja inspiroi huomaamaan käsityön ja taiteen postimerkkien takana, sanoo Johanna Finne, Åland Postin postimerkkiosaston suunnitteluvastaava.


Taiteilija Anette Gustafsson koristaa kirjan kantta. Kirjassa lukijat pääsevät tutustumaan hänen saaristoparatiisiinsa Rödhamniin, joka sijaitsee Maarianhaminan ulkopuolella ja on myös inspiroinut hänen postimerkkiään Saaristo. Kirja tarjoaa myös keskusteluja korutaiteilijoiden Maria Karlströmin ja Annika Åkerfeltin kanssa, joiden korut ovat esillä julkaisussa Korutaidetta. Lisäksi kirja tarjoaa visuaalisen kierroksen Ahvenanmaan rannikkomaisemiin, joissa venevajat ovat tyypillinen näky. Kirjassa tarkastellaan myös Ahvenanmaan postimerkkien neljää vuosikymmentä.

Postimerkkikirja 2024 sisältää kaksi bonustuotetta, joita ei voi ostaa erikseen: taiteilija Anette Gustafssonin signeeraaman painokuvakortin Saaristo-postimerkin kuvituksesta sekä suurehkon postikortin Tzenko Stoyanovin kuvituksesta juhlajulkaisuun Ahvenanmaan postimerkit 40 vuotta.

Kaikki vuoden postimerkkijulkaisut on huolellisesti asetettu muovitaskuihin ja kiinnitetty käsin kirjaan. Jokainen julkaisu esitellään myös yksityiskohtaisella tietorekisterillä, mikä tekee kirjasta arvokkaan keräilykohteen kaikille innokkaille postimerkkeilijöille.

Postimerkkikirjan suunnittelusta ovat vastanneet Johanna Finne ja Rebecka Lundén, sen on kirjoittanut Gunilla Häggblom ja valokuvien takana ovat David Lundberg ja Rebecka Lundén, ellei ole toisin mainittu. Kielinä ovat ruotsi, suomi, englanti ja saksa. Kirja sisältää kymmenen postimerkkiä, yhden postimaksulipukesarjan, kaksi pienoisarkkia ja yhden postimerkkivihon. Sivuja on 92 ja kirjaa painetaan 900 kappaletta. Vuosikirjan hinta on 110 euroa.

Lähde ja teksti sekä kuva:
Åland Postin lehdistötiedote 25. syyskuuta 2024

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti