sunnuntai 21. huhtikuuta 2024

Korttien Tarinat 2024 -tapahtumassa postikortteja, postcrossing-bingoa ja muuta keräilyä


Korttien Tarinat -postikorttifestivaali järjestettiin Hämeenlinnassa lauantaina 20. huhtikuuta 2024. Tapahtumapaikkana toimi Verkatehdas. Samaan aikaan Korttien Tarinat -postikorttifestivaalin kanssa pidettiin Oval Point 2024 -keräilytapahtuma, jossa oli myynnissä postikorttien lisäksi filateliaa ja muita keräilykohteita. Korttien Tarinoiden verkkosivut ovat osoitteessa www.korttientarinat.fi.


Postikortteja löytyi laidasta laitaan. Myynnissä oli myös muita kuvitustöitä, kuten tarroja, teippejä, julisteita ja kirjoja. Taiteilijoista paikan päällä olivat muun muassa Jaana Aalto, Noora Aalto, Katja Saario, Minna L. Immonen, Nadja Sarell ja Pirkko Pullinen-Valtonen.


Jos haluaa jotain rakentavaa kritiikkiä esittää, niin tapahtumassa olisi voinut olla myynnissä enemmän vanhoja postikortteja. Nyt niitä oli käytännössä vain Oval Point 2024 -keräilytapahtumassa ja sielläkään valikoima ei ollut kovin suuri. Ymmärrän, että postcrossaajat ostavat käyttämättömiä kortteja, mutta moni postikorttiharrastaja arvostaa erityisesti vanhoja, kulkeneita kortteja.

Korttien Tarinoissa oli mahdollista lähettää postikortti ikäihmiselle ja saada postilähetyksiin festivaalin oheisleimaus. Erityisen suosittu oli postikorttien kierrätyspiste.


Ohjelmalavalla pääsi osallistumaan postcrossing-bingoon sekä kuuntelemaan Suomen postcrossingyhdistyksen vuoden 2024 taiteilijan Katja Saarion ajatuksia hänen tuotannostaan ja työstään. Lisäksi lavalla kuultiin esitelmä ”Kuvan vallankumous – valokuvapostikortin tarina” ja tarina ”Addio Bambolina, ihmeellisiä ovat korttien tiet”. Postcrossing-bingossa riitti jännitettävää; valitettavasti kynä piti löytyä omasta takaa eikä sitä ollut välttämättä jokaisella kävijällä mukana.


Itse löysin tapahtumasta Utsjoki-kortteja – jälkikasvu shoppaili enemmän, erityisesti värikkäät tarrat kiinnostivat. Kummankin mieleen oli Ravintola Verkatehtaan maistuva lounas. Kaiken kaikkiaan Korttien Tarinat 2024 oli onnistunut tapahtuma!


Lähde:
Korttien tarinat osuuskunta: Korttien Tarinat 2024 -käsiohjelma ja https://www.korttientarinat.fi -sivusto (12.2.2024 ja 20.4.2024)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti