perjantai 19. huhtikuuta 2024

Kaipaus kuvattuna Ahvenanmaan ehiökorteissa


Kesäkuun 7. päivä Åland Post laskee markkinoille neljä uutta ehiökorttia, joiden hintaan sisältyy postimaksu Ahvenanmaalta kaikkialle maailmaan. Tämän vuoden korttisarjan teemana on kaipaus. Kuvittaja Lasse Harkkala otti haasteen vastaan ja ikuisti tämän moniulotteisen tunteen.


Suomalainen kuvittaja Lasse Harkkala, joka asuu Getassa Ahvenanmaalla, teki aloitteen vuoden teemasta, jonka hän myös sai tehtäväkseen tulkita neljään ehiökorttiin.


Näin hän kertoo ajatuksistaan erilaisten kaipauksen muotojen visualisoinnista: – Päässäni alkoi liikkua monia kuvia. Yksi ensimmäisistä kuvituksista oli nainen ja lapsi, jotka ovat matkalla tapaamaan jotakuta, jota he kaipaavat ja haluavat tavata. Minusta on myös mukavaa kirjoittaa kirjeitä, se on hyvä tapa käsitellä kaipuuta, joten kortti, jossa tyttö kirjoittaa rakkaalle ystävälleen, oli itsestään selvä aihe maalattavaksi. Innokkaana moottoripyöräilijänä kaipaan – erityisesti talven viimeisinä viikkoina – kevättä. Odotan, että tiet sulaisivat ja pääsisin ajamaan moottoripyörälläni. Luulen, että monet voivat tunnistaa itsessään kaipuun merille ja seikkailuihin. Kaipaus on hieno tunne, joka tekee elämästä rikkaampaa.


Postimaksu maksettu -symbolit kortin kääntöpuolella nostavat esiin yksityiskohdan jokaisesta kortista. Symboli tarkoittaa, että postimaksu Ahvenanmaalta kaikkialle maailmaan sisältyy kortin hintaan.


Jokaista ehiöpostikorttia painetaan 2500 kappaletta ja yksi kortti maksaa 3,70 euroa. Kortin koko on 105 x 148 mm ja paperina on Invercote 280 g. Ehiökortit painetaan Cartor Security Printers -painossa 4-värioffsetilla.

Lähde ja teksti sekä kuvat:
Åland Postin lehdistötiedote 11.4.2024

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti