sunnuntai 14. huhtikuuta 2024

EXPOFILABRAS 2024 on virtuaalinen postimerkkinäyttely


Voiko olla postimerkkinäyttely, joka ei maksa näytteilleasettajille mitään, joka ei vaadi minkään filatelistiliiton tai muun yhdistyksen jäsenyyttä ja jossa parhaat kokoelmat valitaan yleisöäänestyksen perusteella?

Kyllä voi olla, nimittäin brasilialaisten järjestämä EXPOFILABRAS 2024, joka päättyy 25. huhtikuuta. Kyseessä on virtuaalinen postimerkkinäyttely, joka löytyy verkko-osoitteesta https://filabras.org/expo.

Näyttelyssä on yleisiä kokoelmia 166, jotka on jaettu aloittelijoiden, vähän pidempään filateliaa harrastaneiden ja jo pitkään filateliaa harrastaneiden ryhmiin. Digitaalisen kirjallisuuden kohteita on 21, verkkosivustoja ja sosiaalisen median tilejä on 47 sekä virallisia verkkosivustoja, kuten postihallintojen sivuja, on neljä. Lisäksi on 11 muuta kokoelmaa.

Kokoelmia on laidasta laitaan. Esimerkkeinä voi mainita perhoset, jalkapallon, Bulgarian postitoimistot miehitetyssä Kreikassa (1941–44), Kreetan leimamerkit, Paraguayn varhaiset vuodet sekä paquebot-kuoret eli laivapostin.

Näytteilleasettajia on 33 eri maasta, ei kuitenkaan Suomesta. Eniten osallistujia on Intiasta (37), Brasiliasta (30) ja Portugalista (15).

Kannattaa käydä tutustumassa tähän virtuaalisen postimerkkinäyttelyyn. Toivottavasti suomalaisetkin alkaisivat järjestää tällaisia näyttelyitä tai vähintään osallistua tällaisiin näyttelyihin. Filateliaa edistää se, että kokoelmat ovat maailmanlaajuisesti nähtävillä – ei juurikaan se, että ne ovat esillä ns. neljän seinän sisällä.


Lähde:
Virtuafil (The Virtual Philately Confederation) ja EXPOFILABRAS 2024: https://virtuafil.org -sivusto ja https://filabras.org/expo -sivusto (14.4.2024)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti